tsjerkebier
 • 20-08-2018

  Bierproeverij Earnewâld

  Tsjerkebier aanwezig bij bierproeverij Earnewâld

  Tip van onze brouwmeesters: Op zondagmiddag 26 augustus komen 5 ambachtelijke Fryske bierbrouwers naar Earnewâld voor een bierproeverij. Laat u hier verrassen door de grote verscheidenheid in smaak en karakter. Ieder brouwmeester heeft zijn eigen specifieke smaak en legt u graag het een en ander uit over het brouwproces en de ingrediënten, maar zullen ze […]
 • 11-06-2018

  Tsjerkebier verkrijgbaar bij Elk Sines

  Onze speciaalbieren de Lichte Preek, Alderling en Swiere Dûmny zijn deze weken verkrijgbaar bij het muziektheater Elk Sines op De Klieuw bij Hidaard. In deze voorstelling spelen café De Klieuw en het geloof een grote rol. Ons Tsjerkebier past prachtig bij dit verhaal. Het is elke avond nog lang gezellig aan de bar!
 • 11-06-2018

  Tsjerkebier op Bierfestival Westerkwartier in Niebert

  Op zaterdag 9 juni is Tsjerkebier van 14.00 tot 20.00 uur aanwezig op het Bierfestival Westerkwartier in Niebert. Het doel van dit festival is om de bezoekers kennis te laten maken met de bieren van de brouwerijen uit het Noorden van Nederland.
 • 08-06-2018

  Eerste productie in eigen brouwerij

  Na ruim drie jaar plannen maken, ideeën uitwerken, locaties bekijken en voorbereidingen treffen is het eindelijk zo ver: Tsjerkebier wordt gebrouwen in Easterwierrum! Op 1 mei 2018 hebben we de eerste productie in onze eigen prachtige brouwerij gerealiseerd.
 • 06-06-2018

  Bierbrouwerij Tsjerkebier van start

  Een feestelijke dag op dinsdag 1 mei 2018 in Easterwierrum. In de voormalige timmerfabriek staan nu grote blinkende brouwketels. De eerste productie van het speciaalbier Alderling zit in de lagertank. Vanaf nu worden de Tsjerkebier speciaalbieren ambachtelijk gebrouwen in Easterwierrum door de familie Dotinga. Bier met een missie De eerste plannen voor Tsjerkebier zijn een […]